Marcipantærter med havtorncreme
Disse små tærter med sprød bund, saftig marcipan og syrlig havtorncreme er fuldstændig uimodståelige og det er vores nye favoritkager
Til 8 små tærter eller dobbelt portion til én stor tærte.
Det du skal bruge
Tærtebund:
140g hvedemel eller Jyttemel
60g flormelis
125g koldt smør
1 æg
Marcipanfyld:
120g blødt smør
100g sukker
150g kold marcipan
1 æg
1 spsk kartoffelmel
2 spsk 100% havtornsaft
Havtorncreme:
½ vaniljestang
1 æg
75g sukker
¾ dl mælk
½ dl 100% havtornsaft
10g maizenamel
Flødeskum til cremen:
1 dl piskefløde
Note:
De små tærter kan fint laves dagen før og det samme med havtorncremen, men de skal ikke samles før de serveres.
Sådan gør du:
Tærtedej:
Bland mel og flormelis
Skær det kolde smør i skiver og ælt det sammen med melet, til det hele er jævnt.
Tilsæt æg og saml dejen hurtigt.
Læg den i køleskabet min. ½ time.
Smør de små tærteforme med smør.
Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse og læg den i formene.
Tænd ovnen på 180 grader.
Marcipanfyld:
Mix alle ingredienser godt sammen med en gaffel og fyld det så i tærterne.
De skal ikke fyldes helt og ikke med top, da det bobler lidt op under bagningen.
Tærterne bages midt i ovnen i ca. 25 min eller til de er gyldne.
Havtorncreme:
Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker.
Pisk vanilje, sukker, maizena, mælk og æg sammen.
Varm havtornsaften i en gryde og tilsæt æggeblandingen, mens du hele tiden pisker.
Når cremen tykner, hældes den i en skål og der lægges film direkte på cremen, for at undgå kondens. Stil den til køl i min. 3 timer.
Flødeskum:
Pisk fløden til en blød skum og bland med den afkølede havtorncreme.
Rør det godt sammen med en gaffel, til det er en jævn og blød masse.