Marcipantærter med havtorncreme
Marcipantærter med havtorncreme
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
12
Disse små tærter med sprød bund, saftig marcipan og syrlig havtorncreme er fuldstændig uimodståelige og det er vores nye favoritkager
Camilla Meisner
Ingredients
- 140g hvedemel eller Jyttemel
- 60g flormelis
- 125g koldt smør
- 1 æg
- 120g blødt smør
- 100g sukker
- 150g kold marcipan
- 1 æg
- 1 spsk kartoffelmel
- 2 spsk 100% havtornsaft
- ½ vaniljestang
- 1 æg
- 75g sukker
- ¾ dl mælk
- ½ dl 100% havtornsaft
- 10g maizenamel
-
1 dl piskefløde
Tærtebund:
Marcipanfyld:
Havtorncreme:
Flødeskum til cremen:
Directions
Tærtedej:
- Bland mel og flormelis
- Skær det kolde smør i skiver og ælt det sammen med melet, til det hele er jævnt.
- Tilsæt æg og saml dejen hurtigt.
- Læg den i køleskabet min. ½ time.
- Smør de små tærteforme med smør.
- Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse og læg den i formene.
- Tænd ovnen på 180 grader.
Marcipanfyld:
- Mix alle ingredienser godt sammen med en gaffel og fyld det så i tærterne.
- De skal ikke fyldes helt og ikke med top, da det bobler lidt op under bagningen.
- Tærterne bages midt i ovnen i ca. 25 min eller til de er gyldne.
Havtorncreme:
- Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker.
- Pisk vanilje, sukker, maizena, mælk og æg sammen.
- Varm havtornsaften i en gryde og tilsæt æggeblandingen, mens du hele tiden pisker.
- Når cremen tykner, hældes den i en skål og der lægges film direkte på cremen, for at undgå kondens. Stil den til køl i min. 3 timer.
Flødeskum:
- Pisk fløden til en blød skum og bland med den afkølede havtorncreme.
- Rør det godt sammen med en gaffel, til det er en jævn og blød masse.
Recipe Note
De små tærter kan fint laves dagen før og det samme med havtorncremen, men de skal ikke samles før de serveres.