Fri fragt - på ordre over 400 dkr (Danmark)

Sprog

Om "Høstet"


HØSTET handler om havtorn. Om rene råvarer og den gode smag. Vi er innovative og nysgerrige på havtornuniverset, og stræber efter at udnytte så meget af bærret og busken som muligt. HØSTET handler også om livet på landet, de gode oplevelser, om at dele viden og samarbejde.
Selve navnet HØSTET fortæller noget om råvaren, som vi producerer vores produkter med, den er altid HØSTET hos os.

Bag HØSTET
I 2009 flyttede vi, Camilla og Mads Meisner, fra Gentofte til Bornholm, for at etablere Danmarks første økologiske havtornplantage. Den første del af vores havtornplantage etablerede vi i 2010 og den består af 450 planter. I dag er plantagen udvidet til ca. 3500 buske. Plantagen dyrkes økologisk, og vi fik vores autorisation i maj 2013. Fødevareproduktionen startede i 2014, og omfatter i dag mere end 10 forskellige havtornprodukter. Vi høster selv vores havtorn, klipper grene, fryser ind, banker bær og blade af, sorterer bær og producerer i eget produktionskøkken på Fløjlegård i Ibsker.

Mads og Camilla i havtornplantagen

Vi producerer kvalitetsprodukter, og er derfor meget omhyggelige med hvornår og hvordan vi høster vores havtorn. Vi smager på bærrene gennem hele sæsonnen, for at starte høsten på det rigtige tidspunkt og grenene som høstes, fryses umiddelbart efter afklipning. Det høje indhold af olie i havtorn bevirker, at bærret kan begynde at harskne, hvis det ikke fryses lige efter høst og det kan medføre en temmelig dårlig smag. Der skal ikke mange dårlige bær til at fordærve en hel produktion, så det gør vi os meget umage for at undgå.

Udover vores egne HØSTET-produkter samarbejder vi med en række andre bornholmske og danske producenter, der kan noget særligt inden for deres felt. Vi har bl.a. lavet en økologisk havtornøl i samarbejde med Small Batch Brewery. Vores havtornsnaps er destilleret hos Wild Distillery og vores havtornsæbe er fra Bornholms Sæbesyderi. Begge øens destillerier anvender havtorn i flere af deres produkter og vi er utrolig glade for disse samarbejder. 

Vi lægger stor vægt på lokale samarbejder, både fordi det er dejligt når vi kan være med til at løft hinanden og fortælle hinandens historie og det gøre vores hverdag sjovere. Men også fordi vi gerne vil være med til at give øens gæster en autentisk oplevelse.

HØSTET startede med en mission om at lære danskerne om havtorn. I dag er vores mission af udfordre danskerne og de mange udenlandsker gæster i vores gårdbutik, i de mange anvendelsesmuligheder, som havtorn byder på.

HØSTET er medlem af Gourmet Bornholm - en sammenslutning af Bornholmske producenter og spisesteder, der arbejder for at fremme udvikling og salg af kvalitetsfødevarer på Bornholm og i resten af Danmark.