Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Havtornfromage

Havtornfromage

Citronfromage er en klassiker fra 'gamle dage'. Jeg husker den bedst selv fra min mormor og har nok ikke fået den siden, men nu er den her i en havtorn-version og det er en ny favorit her i huset. 

Havtornfromage

6 fine portioner

Du skal bruge: 

- 4 æggehvider

- 4 æggeblommer

- 4 blade husblas

- 2,5 dl. piskefløde

- 100g. sukker

- 1 dl. 100% havtornsaft

 

Sådan gør du 

  • Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 min. 
  • Pisk æggehviderne stive
  • Pisk fløden til skum i en anden skål
  • Pisk sukker og æggeblommer til en luftig creme. 
  • Læg den udblødte husblas i en lille gryde og gerne med det vand der hænger ved.
  • Smelt den ved lav varme, det tager kun et øjeblik og den skal ikke boble. 
  • Rør havtornsaften sammen med husblassen i en tynd stråle.
  • Rør nu husblas/havtorn sammen med æggecremen. 
  • Vend flødeskummet i blandingen og rør til den er helt jævn. 
  • Tilsidst vender du de stive æggehvider i blandingen og vender forsigtigt rundt til alt er jævnt fordelt og der ikke er nogen klumper. 
  • Fordel fromagen i 6 portionsglas eller brug en stor skål. 
  • Dæk med film og sæt på køl i 2-3 timer. 
  • Inden servering pyntes der med blødt pisket flødeskum og hakket mørk chokolade. 

Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises