Havtornfromage
Citronfromage er en klassiker fra 'gamle dage'. Jeg husker den bedst selv fra min mormor og har nok ikke fået den siden, men nu er den her i en havtorn-version og det er en ny favorit her i huset.

6 fine portioner
Du skal bruge:
- 4 æggehvider
- 4 æggeblommer
- 4 blade husblas
- 2,5 dl. piskefløde
- 100g. sukker
- 1 dl. 100% havtornsaft
Sådan gør du
- Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 min.
- Pisk æggehviderne stive
- Pisk fløden til skum i en anden skål
- Pisk sukker og æggeblommer til en luftig creme.
- Læg den udblødte husblas i en lille gryde og gerne med det vand der hænger ved.
- Smelt den ved lav varme, det tager kun et øjeblik og den skal ikke boble.
- Rør havtornsaften sammen med husblassen i en tynd stråle.
- Rør nu husblas/havtorn sammen med æggecremen.
- Vend flødeskummet i blandingen og rør til den er helt jævn.
- Tilsidst vender du de stive æggehvider i blandingen og vender forsigtigt rundt til alt er jævnt fordelt og der ikke er nogen klumper.
- Fordel fromagen i 6 portionsglas eller brug en stor skål.
- Dæk med film og sæt på køl i 2-3 timer.
- Inden servering pyntes der med blødt pisket flødeskum og hakket mørk chokolade.
Rigtig god fornøjelse!