Mandel-havtorn cookies (glutenfri)

Mandel-havtorn cookies (glutenfri)

Disse cookies er fantastisk lækre - sprøde i kanten og bløde i midten. Let syrlighed fra havtornsaften, en marcipanagtig sødme og masser af mørk chokolade.

Det skal du bruge:

200 g sukker

100 g smør

1 æg

200 g mandelmel

30 g tapiokamel (kan erstattes med kartoffelmel)

1/2 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

1 tsk flagesalt

40 g havergryn

10 spsk 100% havtornsaft

100 g mørk chokolade

 

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt. Rør det sammen med sukkeret, tilsæt ægget og rør det hele godt sammen. 

Vej havregryn af i en lille skål eller kop og tilsæt havtornsaften, så det kan så og suge lidt. 

Bland de tørre ingredienser: mandelmel, natron, bagepulver, salt og tapiokamel og rør det hele godt sammen med ægge-massen. 

Hak chokoladen groft og tilsæt nu både chokolade og havergryn/saft, rør til det er fordelt. 

Sæt skålen med dejen i køleskabet og tænd ovnen på 160 grader varmluft. 

Når ovnen er varm, sættes der 9 spsk. dej på en plade med bagepapir, godt fordelt, for de flyder ud. 

De bages midt i ovnen i 12-13 minutter. Vær tålmodig og lad kagerne køle helt af på pladen. 

Der bliver 20-25 stk. alt efter hvor store du laver dem. 

God fornøjelse!