Mandel-havtorn cookies (glutenfri)
Disse cookies er fantastisk lækre - sprøde i kanten og bløde i midten. Let syrlighed fra havtornsaften, en marcipanagtig sødme og masser af mørk chokolade.

Det skal du bruge:
200 g sukker
100 g smør
1 æg
200 g mandelmel
30 g tapiokamel (kan erstattes med kartoffelmel)
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1 tsk flagesalt
40 g havergryn
10 spsk 100% havtornsaft
100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Smelt smørret og lad det køle lidt. Rør det sammen med sukkeret, tilsæt ægget og rør det hele godt sammen.
Vej havregryn af i en lille skål eller kop og tilsæt havtornsaften, så det kan så og suge lidt.
Bland de tørre ingredienser: mandelmel, natron, bagepulver, salt og tapiokamel og rør det hele godt sammen med ægge-massen.
Hak chokoladen groft og tilsæt nu både chokolade og havergryn/saft, rør til det er fordelt.
Sæt skålen med dejen i køleskabet og tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Når ovnen er varm, sættes der 9 spsk. dej på en plade med bagepapir, godt fordelt, for de flyder ud.
De bages midt i ovnen i 12-13 minutter. Vær tålmodig og lad kagerne køle helt af på pladen.
Der bliver 20-25 stk. alt efter hvor store du laver dem.
God fornøjelse!