Havtornsnurre
Opskriften på disse lækre havtornsnurre er fra Julie Karla's kogebog 'Venindemad' og vi har fået lov til at dele den, fordi de er udviklet med vores marmelade.

Denne opskrift bliver til ca. 15 stk.
Du skal bruge følgende:
Dej:
20 g gær
250 g lunken mælk
1 æg
ca. 525 g hvedemel
60 g sukker
2 tsk stødt kardemomme
5 g flagesalt
75 g blødt smør
Remonce:
100 g marcipan
75 g blødt smør
150 g god havtornmarmelade
Sukkerlage:
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
Øvrigt:
1 æg til pensling
4 spsk perlesukker
evt. havtornflager til pynt
Fremgangsmåde:
- Smuldr gær ud i mælken i en skål, og rør godt rundt, til det er opløst og kom ægget i.
- Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt i en anden skål. Smuldr smørret heri. Bland det hele sammen, og ælt dejen grundigt på bordet, til den er blød og glat.
- Drys lidt mel i en skål og læg dejen i. Læg et klæde henover og lad dejen hæve i ca. 2 timer til den er dobbelt størrelse.
- Forbered fyldet imens. Riv marcipanen på et rivejern og bland den sammen med det bløde smør. Vend havtornmarmeladen i.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 50 cm. Smør remoncen ud på hele dejen.
- Fold nu en tredjedel af dejen på den aflange side ind mod midten. Fold også den modsatte side ind over dejen, så der nu er 3 lag. Rul dejen lidt ud med kagerullen.
- Skær dejen i strimler a ca. 2,5 cm's bredde. Skær hver strimmel igennem, men ikke hele vejen. Der skal være ca. 2 cm i toppen, der stadig hænger sammen.
- Sno de to strimler, der hænger sammen, rundt om hinanden og rul så denne til en snegl og fold enden ind under dejen.
- Placér snurrene på en bageplade med bagepapir. Kom husholdningsfilm over og derefter et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensl snurrene med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag snurrene i 20 minutter til de er gyldenbrune.
- Varm sukker og vand op i en lille gryde og lad sukkeret smelte helt. Tag det af varmen og pensl de lune snurre med sukkerlagen. Drys straks med havtornflager, så de klæber fast.
God fornøjelse!