Marengsroulade med havtorn
Denne roulade er frisk og lækker, med syrlighed fra havtornen og så masser af sprød sødme fra marengsen. Den er nem at lave og de fleste er vilde med den.


10 flotte stykker.
Marengs
6 æggehvider
330 gr. sukker
330 gr. sukker
50 gr. mandelflager
Fyld
7 spsk havtornmarmelade
6 spsk 100% havtornsaft
250 gr. mascarpone
2,5 dl. piskefløde
evt. 2 spsk. flormelis
1/2 tsk. vaniljepulver
Fyld
7 spsk havtornmarmelade
6 spsk 100% havtornsaft
250 gr. mascarpone
2,5 dl. piskefløde
evt. 2 spsk. flormelis
1/2 tsk. vaniljepulver
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt lidt sukker af gangen og pisk godt ind i mellem, til sukkeret er opløst.
- Læg bagepapir på en bageplade og smør marengsen ud i et jævnt lag, til den måler ca. 30 x 38 cm.
- Drys mandelflager ud over hele marengsen, som bages ved 140 grader i ca. 20-25 min. til den er fint gylden.
- Tag den ud og lad den køle lidt af, læg et stykke bagepapir på toppen og vend den over på en anden bageplade, med marengoens overflade nedad.
- Træk forsigtigt bagepapiret af og lad bunden afkøle helt.
Fyld:
- Ryst havtornmarmelade og havtornsaft sammen i en meljævner.
- Pisk mascarpone, piskefløde, flormelis og vanilje sammen til en tyk creme.
- Smør mascarpone-cremen i et jævnt lag oven på den afkølede marengsbund.
- Hæld havtornen ud oven på cremen, jævnt fordelt over det hele.
- Rul forsigtigt rouladen på den lange led ved hjælp af bagepapiret.
- Pynt med flormelis og blendede havtornflager eller lad den stå med de smukke gyldne mandelflager.
- Server straks.