Høstkagen
Høstkagen
Rated 5.0 stars by 1 users
Dette er den ultimative høstkage og du kan pynte den med friske havtorn, brombær, blåbær, hindbær eller jordbær. Og den søde, saftige bund, som er bagt på mandelmel i kombination med havtorncremen og de syrlige bær er et virkelig godt mix. Og selv om det er en 'høstkage', som er tænkt til friske bær kan den også laves med bær fra fryseren.
Camilla Meisner
Ingredients
- 1/2 vaniljestang
- 2 æg
- 150 g sukker
- 1,5 dl mælk
- 1 dl 100% havtornsaft
- 20 g maizena
- 2 dl piskefløde
- 150 g. mandelmel
- 50 g. flormelis
- 50 g. rismel eller hvedemel
- 200 g. blødt smør
- 200 g. sukker
- 1/2 dl. 100% havtornsaft
- 3 æg
- 100 g mørk chokolade
-
Og bær efter eget valg til pynt.
Ingredienser til cremen:
Ingredienser til bunden:
Directions
Flæk den halve vaniljestang og mas marven ud sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk vanilje, sukker, maizena, mælk og æg sammen.
- Varm havtornsaften i en mindre gryde og tilsæt fløde/æggeblindingen mens der piskes.
- Varm cremen igennem, mens der piskes til den tykner.
- Cremen hældes i en skål og der lægges film direkte på cremen, for at undgå kondens.
- Cremen stilles på køl til den er helt kold, 2-3 timer.
- Inden servering pisker du flødeskum, som herefter røres sammen med havtorncremen, til den lækreste kagecreme. Vend rundt til den er jævn.
- Tænd ovnen på 180 grader
- Pisk det bløde smør og sukkeret sammen.
- Pisk herefter æggene i et af gangen.
- Bland de tørre ingredienser i en skål og vend dem i dejen sammen med havtornsaften. Vend rundt ind til dejen er helt jævn og ensartet.
- Smør eller beklæd en springform (ca. 24 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag.
- Kagen bages midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
- Mens kagen bager, hakker du chokoladen fint, så den er klar til kagen tages ud af ovnen.
- Lige så snart kagen tages ud, drysser du den hakkede chokolade ud over den varme kage og når den har ligget et øjeblik kan du smøre den glat og lade kagen køle helt af.
- Herefter fordeles havtorncremen på kages og der pyntes med dit yndlingsbær eller de bær der kan høstes lidt nu eller lidt sommerbær fra fryseren.
God fornøjelse!