Havtorn Mazarinkage
Denne kage er dejlig svampet og nærmest saftig, og så smager den skønt af havtorn. Den fungerer både som en dejlig hurtig sommerkage, som du kan pynte med smukke spiselige blomster, men er selvfølgelig også oplagt, hvis du har en rest af marcipan tilbage efter jul og her kan du pynte med tørrede havtornflager.
Du skal bruge:

- 130 g marcipan
- 130 g sukker
- 130 g blød smør
- 3 æg (stuetemperatur)
- 65 g hvedemel eller glutenfrit mel
- 3/4 dl 100% havtornsaft
- 1 nip salt
- Flormelis, lidt mere end havtornsaft og eventuelt hakkede pistacienødder til pynt.
Sådan gør du:
- Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker og smør den til en ensartet blød masse.
- Pisk æggene et ad gangen , til dejen er lys og luftig.
- Vend mel og salt i dejen sammen med havtornsaften
- Kagen bages i en smurt bageform, ca 18 cm i diameter. Læg bagepapir i bunden og smør siderne grundigt.
- Bagetid: ca. 30-40 min ved 180 grader celcius.
- Lad kagen køle helt af på en rist og pynt med glassur og lidt hakkede pistacienødder.
Glasuren laves med flormelis og 100% havtornsaft.
En mazarinkage med havtorn er hurtig og nem at lave, den kan holde sig frisk og svampet i flere dage, men er som regel spist inden.
Mazarinkage kan bruges klassisk som den er eller som base i en frugttærte med creme og bær og den kan du også finde en udgave af under opskrifter.
Marcipantærter med havtorncreme og friske jordbær er virkelig en godt kombination.