Vi har givet den traditionelle Italienske dessert Panna cotta et nordisk tvist med havtorn og de klæder hinanden utrolig godt. Panna cotta er en hurtige dessert, som man kan lave i forvejen og så ser den rigtig flot ud med den smukke kontrast.
hvid eller mørk chokolade til pynt eller tørrede havtornflager
Directions
Flæk vaniljestangen og mas kornene ud i lidt af sukkeret.
Læg husblas i blød i koldt vand
Varm fløde, sukker og vanilje op til det næsten koger
Tag gryden af varmen og rør husblas ud i fløden
Hæld Panna cotta'en gennem en sigte og fordel den i 4 glas og sæt dem på køl i 1-2 timer
Marmeladen varmes hurtigt op i en lille gryde, den skal bare være flydende
Herefter fordeles den forsigtigt over Panna cotta'en, som stilles tilbage på køl. Hvis du vil have en helt blank overflade, skal du være forsigtig når du hælder den varme marmelade over, få ikke den kommer til at lave 'huller' i vaniljecremen.
Inden servering pyntes der evt. med chokolade eller tørrede havtorn flager.
Hvis du ikke har havtorn marmelade i køleskabet, kan du også bruge havtornsaft, og så stive den af med lidt husblas. Hvis det er ren havtornsaft du har, skal du huske at søde den ellers kommer det ikke til at fungere.
Havtorn marmelade har både sødme og en skøn syrlighed, der fungere rigtig godt sammen med den cremede vaniljesmag i fløden. Panna cotta er en dessert de fleste synes godt om, både børn og voksne.