Havtornmazarin med bær og hvid chokolade
Denne kage kan næsten det hele.
Selve kagen er svampet og med en skøn smag af havtorn og marcipan. Du kan bruge hindbær eller andre frosne bær, blåbær, solbær, havtorn eller brombær, alt efter hvad du har i fryseren.
Og så er den gyldne overflade med hvid chokolade bare prikken over i'et.
Den er rørt sammen på 15 min., det kan næsten ikke være lettere. Måske bliver det også din nye favoritkage.
NB: meget nem at lave glutenfri, hvis du kender en der ikke har det så godt med gluten.
God fornøjelse!

Du skal bruge:
150g sukker
150g blødt smør
150g marcipan
3 æg
40g boghvedemel
40g mandelmel
eller 80g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
3/4dl 100% havtornsaft
100g frosne bær
100g hvid chokolade
Sådan gør du:
- Først rører du sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Så røres der et æg i af gangen.
- De tørre ingredienser mikses, dvs. mel, vaniljesukker og salt.
- Nu blander du mel og havtornsaft i dejen og rører igen godt til du har en ensartet dej.
- Hak den hvide chokolade, del den i to portioner og vend den ene i dejen.
- Læg bagepapir i en rund springform og fordel dejen jævnt.
- Fordel de frosne bær ud over kagen og tryk dem let ned i dejen, ikke helt i bund.
- Drys den sidste portion chokolade ud over hele kagen.
- Bag den midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter eller til den er gylden på overfladen.
Lad kagen køle af før du skærer den.
Der bliver 8-10 fine stykker og den er lige så god dagen efter.