Granola med havtorn
Honning-ristet granola med havtorn
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Morgenmad mm.
Vi lavede en blind-smagning med en almindelig honning-ristet granola og en honning-ristet granola med havtorn.
Reaktionerne talte for sig selv: almindelig var noget i retning af "mmmhhh lækkert" og den med havtorn var mere: "åhhh wauw, den smager vildt godt".
Konklusionen var at den med havtorn smager at meget mere, måske fordi den lige får en ekstra dimension med lidt syrlighed.
Author:Camilla Meisner

Ingredients
-
1 dl. groft hakkede mandler
-
1 dl. groft hakkede hasselnødder
-
1 dl. blandede frø/kerner (fx. græskar, hør og solsikke)
-
2,5 dl. grovvalsede havregryn
-
35g smør
-
130g honning
-
½ dl 100% havtornsaft
-
½ dl. havtornflager
Directions
Alle de tørre ingredienser, pånær havtornflager, blandes i en skål.
Kom smør, honning og 100% havtornsaften i en gryde.
Sæt gryden over ved svag varme og tag den af igen, når alt er smeltet sammen til.
Nu hældes blandingen med nødder, gryn og frø over i gryden og du rører det hele godt sammen.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Hæld den våde granola ud på en bageplade med bagepapir og bred det jævnt ud.
Sættes midt i ovnen i 15 - 20 minutter, mens du rører og vender granolaen lidt under vejs, så den ristes jævnt.
Når den er færdig, jævnt gylden, tages den ud og du kan nu drysse ½ dl. havtornflager ud over, hvorefter det hele blandes.
Granolaen køler på pladen og kan fyldes på glas, når den er helt kold. Denne portion kan lige være i 2 af de store havtornmarmelade-glas, hvis du skulle have sådan nogen stående.
Recipe Note
Granolaen er lavet til morgenmaden, men vi har testet og den er også god på æblemos, havregrød og is.
Rigtig god fornøjelse.