Glutenfri boller med havtornflager
Glutenfri boller med havtornflager
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Glutenfrit bagværk
Servings
7-8
Prep Time
15 minutes
Cook Time
25 minutes
Det her er mine yndlings boller. Jeg har altid et lager i fryseren og havtornflagerne giver dem ekstra smag og duft, samtidig med at de holder dem fugtige og friske i længere tid.
Jeg synes de fungerer til både morgenmad og frokost og er ekstra gode efter en lille tur i risteren.
Jeg kan også finde på at putte 1 spsk 100% havtornsaft i og det giver endnu mere smag, men er ikke nødvendigt.
Author:Camilla Meisner
Ingredients
-
30g gær
-
6 dl lunkent vand
-
3 spsk bage-husk
-
50g havremel
-
125g havregryn
-
115g rismel
-
60g majsmel
-
60g boghvedemel
-
2½ spsk havtornflager
-
1 tsk salt
Directions
Kom lunkent vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Jeg rører min dej på en røremaskine, men det går også fint i hånden.
Tilsæt 3 spsk bagehusk og pisk ud i vandet, så der ikke er nogen klumper. Rør lidt videre til vandet bliver tykkere.
Lad gær-vandet stå og trække i omk. 10 minutter, mens du vejer melet af.
Mel, havregryn, flager og salt, vejes af og blandes i en anden skål.
Rør vandet igennem, inden du tilsætter melet lidt af gangen og nu rører du ind til dejen er helt jævn og så rører du lidt mere.
Låg på skålen og lad dejen hæve ca. 1 time.
Tag en stor ske og læg 7-8 boller ud på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve under et viskestykke i ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bollerne bages midt i ovnen ca. 25 min. De skal lyde hule, når du banker på dem.
Køler af på en rist og lydes lune.
Recipe Note
De er super velegnede til at fryse og ekstra lækre når de har været en lille tur i risteren (hvis de har været frosset)