Ingredients
-
30 g smeltet smør
-
1 æg
-
50 g sukker
-
110 g kokosmel
-
4 spsk 100% havtornsaft
-
1 spsk havtornflager til pynt
-
50 g mørk chokolade
Directions
Rør sukker, æg, havtornsaft, kokosmel og smeltet smør sammen med en håndmikser.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Form kokostoppene med en ske og fingrene. De kan enten laves så de får 3 eller 4 sider.
- Placeres på en plade med bagepapir.
- Bag dem midt i ovnen i ca, 10 minutter, til de er let gyldne
- Lad dem køle af på en rist
- Chokoladen smeltes over et vandbad og så dyppes den ene side af hver top i chokolade
- Drys med tørrede havtornflager efter chokoladen har stået et øjeblik, men stadig er fugtig og lad dem tørre
Recipe Note
Denne opskrift giver ca. 15 kokostoppe, afhængig af størrelsen, men lad dem ikke blive for små, da de gerne må være lidt saftige midt i.
Der kan godt være lidt 'mormor' over kokostoppe, men vi synes nærmere de er en klassiker. De smager virkelig godt, er hurtigt lavet, de er glutenfri og kan derfor serveres for alle og så kan de holde sig flere dage i en lufttæt dåse.