Havtornsnitter
Havtornsnitter
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
Ca. 20 stk.
Hindbærsnitter er et hit og disse havtornsnitter er ikke mindre populærere. Opskriften er fra Kim Gravenhorst's bog HAVTORN, desserter, kager og søde sager. Kim er også stor fan af havtorn og han har skrevet tre koge bøger fyldt med lækre opskrifter med havtorn og vi er glade for, at vi har fået lov til at dele nogle af dem her.
Camilla Meisner
Ingredients
- 150 g blødt smør
- 70 g flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker
- 200 g mel (for glutenfri version kan der her bruges 100 g majsmel + 90g havremel)
- 50 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp. fint salt
- 1 æg
- 125 g flormelis
- 1 spsk æggehvide
- 1-2 spsk 100% havtornsaft
-
2 dl Havtornmarmelade
Glasur:
Fyld:
Directions
Rør smør, flormelis og vaniljesukker sammen
- Rør mel, mandelmel, bagepulver og fint salt i.
- Saml dejen med et æg
- Dæk den med film og lad den hvile på køl i 1 time
- Del dejen i 2 portioner
- Rul hver portion ud til en firkant (ca. 26x22 cm)
- Del firkanterne på langs og læg de 4 dejplader på en bagplade med papir
- Bag dem ved 175 grader i 20-25 min. til de er gyldne
- Lad dem køle af på en bagerist
- Rør glassuren sammen
- Smør havtornmarmelade på 2 bunde og glasure på de 2 andre.
- Læg dem nu sammen og skær ud i snitter