Havtorn Vintervarmer
Vintervarmer, gløgg, varm saft.... kært barn har mange navne. Vi kalder den vintervarmer, fordi den drikkes fra november, hen over vinteren og frem til en gang i marts eller april når det begynder at lugte lidt af forår.
Havtorn Vintervarmer, laves med 100% havtornsaft, lidt sukker, vand og julekrydderier. Den er klar på 1/2 time og passer næsten sig selv. Find opskriften herunder.


Du skal bruge:
- 100% økologisk havtornsaft, 250ml
- 7,5 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 ps. vintervarmer krydderier
- 1 hel kanelstang
- 1 hel stjerneanis
- 3 kardemomme kapsler
- 3 hele nelliker
Det hele blandes sammen i en gryde og varmes langsomt op. Saften skal ikke koge og hvis du gerne vil have mere smag ud af krydderierne kan du lade den trække i længere tid og så varme den op igen inden servering. Men ellers er 1/2 time fint.
Vintervarmeren er dejlig uden alkohol og kan på den måde serveres til hele familien. Den er også meget populær hos børn.
Skulle du have lyst til at servere den i en udgave med alkohol, så kunne det være en lys rom, det synes vi i hvert fald fungerer rigtig godt. Uanset om du vælger rom, snaps eller portvin, så skal det bare tilsættes i glasset når det serveres.
En flaske havtornsaft med 250ml. bliver til lidt over 1 liter vintervarmer. Og skulle det ské at i ikke kan drikke det hele, så kan i tage krydderierne op, sætte saften på køl og så varme resten op, inden servering dagen efter. Eller i kan nyde den kold dagen efter, det smager faktisk også godt.