Havtorn Vintervarmer
Havtorn Vintervarmer
Rated 5.0 stars by 1 users
Vintervarmer, gløgg, varm saft.... kært barn har mange navne. Vi kalder den vintervarmer, fordi den drikkes fra november, hen over vinteren og frem til en gang i marts eller april når det begynder at lugte lidt af forår.
Havtorn Vintervarmer, laves med 100% havtornsaft, lidt sukker, vand og julekrydderier. Den er klar på 1/2 time og passer næsten sig selv. Find opskriften herunder.
Author:Camilla Meisner
Ingredients
- 100% økologisk havtornsaft, 250ml
- 7,5 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 ps. vintervarmer krydderier
- 1 hel kanelstang
- 1 hel stjerneanis
- 3 kardemomme kapsler
- 3 hele nelliker
Eller
Directions
Det hele blandes sammen i en gryde og varmes langsomt op. Saften skal ikke koge og hvis du gerne vil have mere smag ud af krydderierne kan du lade den trække i længere tid og så varme den op igen inden servering. Men ellers er 1/2 time fint.
- Vintervarmeren er dejlig uden alkohol og kan på den måde serveres til hele familien. Den er også meget populær hos børn.
- Skulle du have lyst til at servere den i en udgave med alkohol, så kunne det være en lys rom, det synes vi i hvert fald fungerer rigtig godt. Uanset om du vælger rom, snaps eller portvin, så skal det bare tilsættes i glasset når det serveres.
- En flaske havtornsaft med 250ml. bliver til lidt over 1 liter vintervarmer. Og skulle det ské at i ikke kan drikke det hele, så kan i tage krydderierne op, sætte saften på køl og så varme resten op, inden servering dagen efter. Eller i kan nyde den kold dagen efter, det smager faktisk også godt.