Havtornroulade
Havtornroulade
Rated 5.0 stars by 2 users
Category
Havtornkage
Skøn havtornroulade. Den er let og luftig og havtorncremen giver den er dejligt syrligt pift. Den er hurtigt lavet og kan fint laves dagen før, det bliver den næsten kun bedre af.
Ved godt den ser lang ud, men det betyder ikke at den er svær.
Author:Camilla Meisner
Ingredients
-
3 æg
-
150g sukker
-
55g kartoffelmel
-
1 spsk boghedemel eller hvedemel
-
2 tsk bagepulver
-
50g smør
-
3 æggeblommer
-
70g sukker
-
2/3 dl. 100% havtornsaft
-
3 blade husblas
-
2 dl. piskefløde
-
Flormelis
Rouladen:
Havtorncreme:
Pynt:
Directions
Rouladen:
Tænd oveni på 200 grader
Pisk æggehviderne stive
Pisk videre, mens du tilsætter sukker
Smelt smørret og lad det køle
Tilsæt æggeblommerne og rør lidt mere
Hæld smør i dejen og rør den forsigtigt igennem
Mel og bagepulver blandes, inden det sigtes i dejen
Bland forsigtigt, men grundigt med en dejskraber.
Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, fordel den så den fylder ca. 30x40 cm
Bages i 9-10 min.
Når dejen er bagt, drysses den med flormelis og vendes ud på bagepapir
Lad den køle helt af
Havtorncreme
Sæt husblas i blød i koldt vand i 10 min.
Æggeblommerne røres med sukker
Husblassen smeltes i vandbad og afkøles
Nu røres husblas sammen med 100% havtornsaft og herefter røres det i æggemassen. Pisk det godt sammen og lad det afkøle.
Pisk fløden til skum og når æggemassen begynder at stivne, blandes de to grundigt med en dejskraber.
Lad nu den færdige havtorncreme stå lidt, inden den fordeles på rouladen. Husk ikke at smøre helt til kant i den ene side.
Når cremen stivner lidt mere, rulles rouladen.
Recipe Note
Hvis rouladen kan nå et par timer i køleskabet, bliver den lettere at skære og den kan fint laves dagen før.