Mandeltærte med havtornskum
Denne tærte er en virkelig lækker hverdagskage, den er let at lave og med lidt havtornskum på toppen... så er alt godt. Opskriften er inspireret af Kim Gravenhorst's og Jacob Ljørring anden kogebog med havtorn, og vi har fået lov til at dele den med jer.


- 250g mandler
- 200g rørsukker
- 200g blødt smør
- 1 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang
- 1 dl sød havtornsaft
- 4 æg
- 200g hvedemel eller glutenfrit mel
- 3 spsk sød havtornsaft til pensling
- 2 dl. piskefløde
- 4 spsk havtornmarmelade
- 4 tsk. flormelis
- evt. tørrede havtornflager til pynt
- Hak mandlerne fint
- Skrab vaniljekornene ud og blad dem med lidt af sukkeret.
- Bland sukker, smør, vanilje og bagepulver og pisk det godt sammen.
- Tilsæt sød havtornsaft og pisk det sammen.
- Tilsæt nu æggene et af gangen og pisk godt ind i mellem.
- Tilslut tilsættes de hakkede mandler og melet, som vendes og røres til alt er blandet.
- Dejen hældes i en smurt tærteform, ca. 26 cm.
- Tærten bages midt i ovnen ved 160 grader i ca. 30 min. til den er gylden og gennembagt.
- Når kagen er kølet lidt af, pensles den med havtornsaft.
- Fløde, flormelis og havtornmarmelade piskes til blød skum.