Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Mandeltærte med havtornskum

Mandeltærte med havtornskum

Denne tærte er en virkelig lækker hverdagskage, den er let at lave og med lidt havtornskum på toppen... så er alt godt. Opskriften er inspireret af Kim Gravenhorst's og Jacob Ljørring anden kogebog med havtorn, og vi har fået lov til at dele den med jer. 

 Mandeltærte med havtornskum
  • 250g mandler
  • 200g rørsukker
  • 200g blødt smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl sød havtornsaft
  • 4 æg
  • 200g hvedemel eller glutenfrit mel

 

  1. Hak mandlerne fint
  2. Skrab vaniljekornene ud og blad dem med lidt af sukkeret. 
  3. Bland sukker, smør, vanilje og bagepulver og pisk det godt sammen.
  4. Tilsæt sød havtornsaft og pisk det sammen. 
  5. Tilsæt nu æggene et af gangen og pisk godt ind i mellem. 
  6. Tilslut tilsættes de hakkede mandler og melet, som vendes og røres til alt er blandet.
  7. Dejen hældes i en smurt tærteform, ca. 26 cm. 
  8. Tærten bages midt i ovnen ved 160 grader i ca. 30 min. til den er gylden og gennembagt.
  9. Når kagen er kølet lidt af, pensles den med havtornsaft.
  10. Fløde, flormelis og havtornmarmelade piskes til blød skum.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises