Chokoladekage med havtorn

Du skal bruge:
- 200g smør
- 175g sukker
- 200g mørk chokolade (70% af god kvalitet)
- 8 æggeblommer
- 8 æggehvider
- 50g havtornsirup
- havtornflager
Sådan gør du:
Smør, sukker og chokolade smeltes sammen over vandbad. Hviderne piskes stive. Blommerne røres i chokoladeblandingen, når den er kølet lidt af. Tilslut vendes de piskede hvider i dejen.
2/3 dele af dejen kommes i en smurt springform (omk. 25 cm) og bages ved 175 grader i ca. 25 min.
Tjek med en bagenål om den er færdigbagt. Lad den køle af i formen, hvor den falder lidt sammen. Det er meningen.
Når kagen er helt kold, prikker du huller i den og hælder siruppen over.
Til sidst kommes den resterende dej på, hvorefter den glattes ud og sættes på køl.
Når kagen er helt kold pyntes den med havtornflager.
