Havtornkage med marcarponecreme
Havtornkage med mascarponecreme
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Havtornkage
Cuisine
Kage
Servings
9
Prep Time
15 minutes
Cook Time
25 minutes
Ingredients
-
200g sukker
-
70g blødt smør
-
3 æg (stue temperatur)
-
200g hvedemel eller glutenfrit mel (jeg brugte ⅓ boghedemel, ⅓ majsmel, ⅓ rismel)
-
½ tsk bagepulver
-
½ tsk natron
-
1 nip salt
-
2 tsk havtornflager
-
5 spsk 100% økologisk havtornsaft
-
120g cremefraish
-
200g mascarpone
-
½ vaniljestang (kan undlades)
-
100g flormelis
-
120g piskefløde
-
6 tsk havtornmarmelade
Til bunden
Til cremen
Directions
Pisk sukker og smør til en jævn masse og tilsæt æggene og pisk til det hele er jævnt og luftigt.
Bland nu de tørre ingredienser, mel + natron + bagepulver + salt + havtornflager.
Vend melblandingen i dejen sammen med havtornsaft og cremefraish.
Du skal vende og røre til dejen er helt jævn, men stadig lidt luftig.
Nu smører du en bageform og fylder dejen i, min var 23 x 23 cm, men den kan også være rund, bare kagen ikke bliver alt for tyk.
Kagen bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 22 min. eller til der ikke sidder noget fast på test-pinden.
Tag kagen ud og lad den køle helt af, først lidt i formen og så på et kagefad. Og mens kagen køler laver du mascarponecremen klar.
Flæk en vaniljestang og mas kornene ud i lidt flormelis. Kom mascarpone, piskefløde, vaniljesukker og resten af flormelis i en skål og pisk det hele sammen til en jævn creme, ikke for fast.
Når kagen er kølet helt af, kan du smøre mascarponecreme på toppen og herefter lægger du havtornmarmeladen på og smører det rundt med en ske til der er lidt over det hele.
Kagen skal være kølet helt af, inden du kommer creme på og hvis der er en rest, kan den fint stå i køleskabet til næste dag.
Recipe Note
Kagen er også lækker dagen efter.