Bedstefars skæg
Bedstefars skæg med havtorn
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Havtornkage
Servings
8-10
En klassiker der har fået et tvist med havtorn. Super lækker med syrlighed og sødme. Det er en stor kage, så der er nok til mange gæster.
Author:Camilla Meisner
Ingredients
-
150 g marcipan
-
150 g blødt smør
-
150 g sukker
-
2 æggeblommer
-
2 æg
-
90 g hvedemel (glutenfri: 30g rismel, 30g boghedemel, 30g majsmel)
-
1 tsk vaniljesukker
-
1/2 tsk bagepulver
-
nip salt
-
1 dl 100% havtornsaft
-
8 spsk havtornmarmelade
-
3 æggehvider
-
165 g sukker
-
1/2 tsk vaniljesukker
-
1/2 tsk æblecidereddike
TIL BUNDEN
TIL MARENGS
Directions
Hak smør og marcipan i små stykker og tilsæt sukker.
Pisk det til en ensartet masse og tænd ovnen på 180 grader.
Herefter piskesder 1 æg i af gangen og til slut rører du havtornsaft i.
Bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i massen.
Nu er dejen klar og den fordeles i en springform, beklædt med bagepapir (ca. 25cm i diameter)
Kagen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min. og imens går du videre med marengs.
Pisk æggehviderne stive i ca. 5 min.
Bland sukker og vaniljesukker og pisk videre , mens sukkeret tilsættes i mindre portioner, gerne 5-10 min. mere.
Tilsæt æblesidereddike og pisk lidt mere.
Efter ca. 30 min. tages kagen ud af ovnen. Lad den køle lidt.
Reguler nu temperaturen på ovnen til 200 grader.
Fordel havtornmarmeladen jævnt over hele bunden.
Herefter fordeles marengsmassen jævnt over hele bunden.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den ved 200 grader i ca. 12 min.
Lad kagen køle lidt eller helt af, før den skæres.
Recipe Note
Kagen er bedst samme dag, men hvis du kan leve med lidt blød marengs så er den næsten lige så god dagen efter.